Ciorba de burtă, așa cum se prepară la noi, este o marcă de tradiție a unei bucătării milenare.
Smântâna dă savoare amestecului strident de fibră, înecată într-o zeamă cremoasă, plină de caracter.
Dantela din ou este o irizație fină, iar un ardei iute este mizilic.
CITEȘTE ȘI: Cum să faci cea mai bună ciorbă: Sfaturile de care să ții cont pentru a da gustul perfect mâncării
Ingrediente:
Mod de preparare:
Burta se spală, se curăță și se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă.
Se spumează și se adaugă ceapa și un morcov întregi, câteva boabe de piper și foile de dafin.
Se rade celălalt morcov pe răzătoarea mică și se călește în ulei pentru a da aspectul ciorbei.
Într-un vas se amestecă smântâna cu gălbenușurile de ou, până se omogenizează.
După ce a fiert burta, zeama se scurge într-un vas și apoi se amestecă cu compoziția de smântână.
După ce s-a răcit puțin, burta se taie fâșiuțe subțiri și se adaugă în zeamă.
CITEȘTE ȘI: Simplu şi delicios: Cum să prepari acasă cea mai bună ciorbă rădăuțeană/ REŢETĂ
Se taie un gogoșar în feliuțe, se adaugă în zeamă și compoziția obținută se potrivește cu sare și oțet, se aromează cu usturoi, apoi se adaugă și uleiul colorat.
Truc: Pentru ca burta să fie mai albă și pentru a nu avea miros, este de preferat să se curețe cu o zi înainte, să se frece cu o lingură de bicarbonat și să se lase până a doua zi la rece.